Överst.blogg.se

Bilder från livet

Perfekt!

Kategori: Lea

Tandläkarbesök i veckan renderade till 0hål 0tandsten och ett neutralt bett. Lea blir kallad om två år igen, eftersom hon har så fina tänder.

Kärt återseende

Kategori: Helena

Emma och Heidi kom förbi i fredags på besök. Härligt att se Emma igen och lilla Heidi live för första gången.

Sova över!

Kategori: Helena

Pappa och Torgeir har varit ute i skogen och gjort försök på rådjursjakt mm. En sorts förberedelse inför nästa helg då älgjaktspremiären är.

Thor, jag och Mona har softat på hemma, surrat projekt. Vi båda är rätt driftiga kvinnor :) Till middagen kom även Thors halvkusiner Leon och Mira. Mumiebus på mona var kul!!!

I helgen passar vi på att sova över. Thors första övernattning på annat ställe än hemmet.

Vaken!

Kategori: Helena

En timma tidigare...

Kategori: Helena

... Än vad jag brukar somna.

Hej John Blund, hej kompis!

Finbesök av Kronprinsessan...

Kategori: Upplevelse

Och Ostindienfararen Göteborg.

Lea hade förberett sig med fin-tshirten och handväska! Thor gosade med pappa.

Fina planteringar på nyöppnade Södra hamnplan.

Kvällsbilden: Fotograf Joakim Olsson

Roadtrip...

Kategori: Thor

... Med kusin vitamin, mamma, gudmor och mormor Berith

Det är knappt jag ryms i den där sablarns 6månadersbilstolen.
Varför byggs babyskydd så små? ;-)

Jag gillar att sova!

Kategori: Thor

Och därför vaknar jag 9:15.

Som ett brev på posten...

Kategori: Helena

... Kan man inte sova om natten, blir min mage uppsvälld, ryggen sämre och hjärnan slö.

Är inne i en period då jag sover extremt dåligt igen. Finns inget att oroa sig för, inga problem eller bekymmer. Det är bara så att hjärnan inte kopplar ned. Den går på högvarv!

Barnen sover som klubbade sälar, men inte mamman. Dålig kombination!

Jag fantiserar om ny soffa, nya tapeter, några nya gardiner... Jag tänker på träning, kosthållning och tidsoptimeringar av kommande dag.

Ja, lite så är det nu :D

Avsaknad av tänder...

Kategori: Helena

... Gäller för båda barnen.
Thor har inga, Lea tappar sina :)

Kreativitet!

Kategori: Helena

När jag nu "bara" är hemma, arbetar hjärnan med något annat än byggnationer, beslut och pappersvändande. Jag är kreativ! Jag försöker även sprida kunskap till våra barn. Sebastian och Lea har redan hunnit sy sig var sin kudde. Lea har sytt ett pennfodral.

Jag har designat elefanten Eddie, piggsvinen Hedvig och Charlie, sytt ett babynest, lagat kläder, sytt kläder, konstruerat brödfat, designat om kläder som har mindre bra passform och sytt bälten till Sebastians insulinpump. (När man är ett aktivt barn på fotbollsträning, krävs det att pumpen sitter bra kring kroppen)

Skola

Kategori: Lea

Första dagen alltid lite nervöst. Lea har börjat skolan. Tur att bästisMartin går i samma klass!

Klassen har 5 (!) pedagoger, varav en är fröken. Alla barn sitter i samma klassrum årsklass F-3.

Thor, jag och Martins mamma var med första dagen. Spännande att se hur det går till... Inte är det som jag kommer ihåg det. Var är konceptet drill och disciplin? Jag är grymt fundersam hur detta ska gå...

Ibland blir man...

Kategori: Allmänt

Trött :)

Tittut!

Kategori: Thor

Han har upptäckt sig själv i spegeln...

Underbara unge!

Kategori: Thor

Kan inte få nog!

Thor är ett A-barn som den äldre generationen skulle benämna honom. Äter, leker, sover och skiter. Sen börjar det om.
För fyra veckor sedan började han sova nätterna igenom i sin egen korg. han var då 5v gammal. 19:30-08:00 ungefär är sovtiderna. Det är extremt lätt att vara mamma till honom!

Att man själv inte kommer sig i säng och kan sova, är bara dumt. Aningen trött!

Ledighet...

Kategori: Helena

... är något som jag behöver öva på!
Även om bloggen inte uppdateras varje dag, innebär det inte att jag och Thor är hemma och stilla. Nej förbövulen! Vi sitter inte hemma och rullar tummarna. Här om dagen var vi även på jobbet en sväng! Vi tränar, är ute, vi pysslar och donar, socialiserar. Ibland får vi även kvällsbesök.
Det som fått utgå från dagsprogrammet är det eviga fejjandet och städandet hemma. Ibland är det verkligen ett bombnedslag här hemma, som då fam Nybrant-Nordlund spontant hälsade på. Men vad gör det? Det bevisar bara att man haft roligare saker för sig än att städa. :)

Det är skönt att umgås med människor som har bra attityd och fin inställning till livet!

The God Father'

Kategori: Thor

Emil, the God Father!

Utveckling

Kategori: Thor

2månaderskontroll för Thor. 59cm lång, 7,1kg tung. Läkarkontrollen gick bra.
Läkarens olika kommentarer: pigg, glad och stabil kille. Oj vad han pratar och är med... Men titta, vad gör han?!?! Leker han tittut? Har man sett på maken! Lyfter huvudet som en liten brottare.

Men hur går det med maten? Han är rätt tung?

Tydligen göder jag barnet med bröstmjölken... Det var inte "bra" att pumpa, för barnen SKA ammas.
Näring som näring säger jag! Han växer fint på min mjölk. Han skiter väl ut/ kräks ut överskottet?! Han sover bra om nätterna (ca11tim) så nått bra måste jag ju göra!

Dagens skratt!

Kategori: Helena

Jag funderar...

Kategori: Helena

... på vad man kan göra med förvaringsutrymmen i hallen. Det finns så mycket outnyttjad yta. Sen vill jag tapetsera om, renovera hallmöblerna och köpa någon vacker och välkomnande tavla. Den får gärna matcha den som min vän målat. (Emmas alster pryder fortfarande)

Hallen känns så mörk och trist. Jag vill ha en ljus, trevlig och organiserad hall.

Kanske tryter orken och jag får sortera i min gigantiska garderob istället. Para ihop strumpor, eller neurotiskt vika kläder och stryka skjortor. Eller helt enkelt göra en rensning och sälja av lite kläder på tradera? Den som lever får se!

Eller kanske jag ska sy något? Först nu sova...medan Thor sover!

Kräftfiske och surströmming!

Kategori: Upplevelse

I fredags fiskades det kräftor. Levande kräftor, inte de som finns i frysdisken på ICA.

Familjen bjöd på surströmmingskalas. Vi var hos min nu mer "svägerska" Martina, där även moster Enid med familj hade samlats. Varma lyckönskningar fick vi från hela Enids klan. Underbara människor!

Lillhjärtat

Kategori: Thor

Vi är aningen lika ändå! Inte bara pappa upp i dagen.

Min kärlek!

Kategori: Helena

Fyra generationer

Kategori: Allmänt

Kan stolt presentera min mamma, mormor och mina barn.
 

Vi börjar...

Kategori: Allmänt

... med ett inlägg om att bidra till en bättre värld i detta konsumtionssamhälle.

Idag har jag börjat inventera bland gamla kläder. Leas kläder. Den rosa garderoben ska säljas bort. Ikväll lade jag upp första annonsen på tradera. Ett vinterkit från Reima Tec. Hon har använt det sparsamt, eftersom Lea oftast har dubbla uppsättningar av det mesta...

Jag kommer sälja av Polarn och pyret, Kouma, Reima, Lassie, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Bon a parte mm. Börjar med bebiskläder och uppåt. Leas kläder är nästan alltid i nyskick!

Tyvärr saknar jag en del kläder/barnartiklar i och med förrådsstölden, samt de gånger jag lånat ut saker, och inte fått igen det. Shit happens! Man ska inte fundera på det man inte kan påverka.

Bild nedan; Reima tec (mod Lassie) använt sparsamt. Stl 92.

Mating

Kategori: Foton

I ankdammen har vert en gjentatt aktivitet.

Eddie

Kategori: Besök

Igår fyllde kusin Eddie 1år. Hurra hurra! Det firades ordentligt med gott fika någon dag innan.

Eddies pappa Magnus hade givetvis bakat så alla kunde äta. Vissa kakor var bakat nästintill utan socker, så Sebastian och Eddie också kunde mumsa helt fritt.

Jag sydde Eddie en elefant som present. Vad kan man ge till någon som är det värdefullaste man har? Jo TID. Om elefanten överlever småbarnsperioden, kanske det är läge att spara den? Hemmagjorda saker är alltid uppskattat (iaf i vår familj). massproducerade saker från Taiwan el Kina har alla möjlighet att förvärva.

Sebastian och Kristoffer lekte "tjuv och polis" med Eddies storebror Alfred. De sprang runt runt, tills det lockande potatislandet inbjöd till att leka traktor istället... :D

-19kg!

Kategori: Helena

Igår tänkte jag köpa ett nytt linne eller två... Jag hade fixat fram den vanliga storleken och började prova.

När jag drog på tyget kändes det inte som förr, och när jag såg mig själv i spegeln hade jag ett tältliknande schok på mig.

Min hjärna har inte hunnit med kroppens ut- (eller av-) veckling.
Graviditeten har satt sina spår, både psykiskt och fysiskt. Vet inte riktigt var kilona egentligen suttit, men borta är de.

-19kg känns, syns och märks. Nu iallafall.

Morgonmys!

Kategori: Allmänt

Det finns så mycket kärlek!

Dagen innan...

Kategori: Upplevelse

... Stora dagen, dukade jag upp lokalen. 55personer var inbjudna till Thors namngivning. En av de viktigaste personerna i vårt liv skulle hyllas. Han skulle få ett fika, likt det de andra barnen fått i samband med deras dop.

Vigseln skulle vara en överraskning för alla inbjudna (och närvarande). Egentligen skulle vigseln ha skett vid påsk, men vi flyttade hela tillställningen efter önskemål från en av de få som visste om det vi skulle göra.

Bordsdekorationen var enkel och stilfull. Djupröda Mercedes rosor, många av dem precis på väg att slå ut. Doften var underbar! Vita dukar, svarta servetter, vitt porslin.

Lokalen var vald med omsorg för rådande situation. Var 17 barn planerade att gästa tillställningen, krävdes det mer än bara pennor och ritblock. En egen lekpark utanför, var en självklarhet! Sen att vi själva skulle förbereda allt utan hjälp av någon samtidigt, rodda ett familjeföretag med 4 bestämda barn, tar tid, kraft och energi.
Fortsättning följer...

Vad händer?

Kategori: Helena

En hel del skulle jag vilja säga.

Barnens "framsteg" med div aktiviteter, tal, tillväxtkurvor mm kommer inte beskrivas i detta inlägg. Men det jag kan säga är att denna sommar har varit nyttig för alla barn. De har lärt sig både det ena och det andra. Vissa behöver öva lite mer, andra lite mindre på olika saker.

En kort summering: vi har fått barn, vi har köpt ny bil, vi har gift oss och gjort ett seriöst försök att samla släkten. (Samla släkten gick väl lite sisådär...)

Det jag kan sakna är mina vänner. De har tyvärr inte fått så mycket tid som de brukar. Men sanna och riktiga vänner förstår. De riktiga vännerna finns kvar, även om tiden går.

Nya upptäckter

Kategori: Allmänt

En ny lekpark utforskades i vackervädret.

Torgeir och grabbarna cyklade dit, medan jag och Thor tog en promenad runt sjön. Ett kort depåstop vid kanalen.

Efter middagen tog grabbarna en till cykeltur. Denna gång utforskades isbrytarna!

Boden

Kategori: Allmänt

Idag blev det tidigt besök i Boden. Torgeir och grabbarna badade på nordpoolen medan jag och Thor besökte Thors gudmor (moster Elina) Saga och Charlie. Micke hann vi se en snabbis innan han åkte på jobb.

Grillning...

Kategori: Upplevelse

... på Ormberget med familjen Nordlund- Nybrant. Alltid lika trevligt att ses!

Lite nytt...

Kategori: Allmänt

... i garderoben. Stl 68. Det hängde med ett par byxor till Kristoffer också :)