Överst.blogg.se

Bilder från livet

Snart i v 37!

Kategori: Helena

Sammanfattning: det går fort nu. Bebisen mår fint. Mamman är trött. Pappan är otålig, pysslar och fixar med allt. Underbart stöd för mig! Det är slutspurt på det här äventyret.

Kalas!

Kategori: Lea

Idag har Lea varit på Alfreds 5års kalas.
Gott fika, många barn och bus. Alfreds lillebror Eddie var nyvaken.


Bio

Kategori: Helena

Vi passar på att göra vuxensaker medan vi kan. Jag är dock förlamande trött. Ikväll var vi på bio, det är något jag orkar. Brorsan hängde med, mamma passade Lea. Mycket trevligt!

För er som undrar...

Kategori: Helena

I veckan fyller jag 35.

Det firar jag med inget kalas alls. Jag/vi kommer bjuda på stort och frikostigt firande i samband när Mini har sitt namngivningskalas/dop, v 29-30 någon gång. Två flugor i en smäll så att säga.

Som det är nu, är jag livrädd (mer än vanligt alltså) för smittor, baciller och virus. Mitt immunförsvar och mina blodvärden är kraftigt sänkta pga vårens alla sjukor och giftiga förskole-korsbefruktade-gosaker som florerat här hemma. Jag orkar faktiskt inte vara sjuk mer.

Jag gjorde ett tappert försök att vara social i helgen, genom att åka till en släkting, som jag specifikt frågade innan vi anlände: ÄR NI PIGGA och krya? Svaret: jajjomensan!

När vi kom dit, överhörde jag ett telefonsamtal där personen pratade om barnens magsjukor/spysjukor och att en av dem varit dålig under natten, medan vi satt och väntade på kaffet...

Inbillningssjuk eller ej, tror ni inte att jag är dålig i magen idag?! Sisådär 48timmar efter besöket?

-------------

Jag kommer bli otroligt glad för alla som kommer att komma ihåg min födelsedag! SMS eller telefonsamtal är absolut nog.

-------------

Lea firas som vanligt (tror jag) 8:e juni. Vi kommer hyra Leos lekland inför kalasandet med förskolekamraterna. Hon gillar Lego, prinsessutstyr och pyssel. I klädväg drar hon minst stl 140. Är det kläder från Lindex, Cubus eller HM får man köpa en stl större. Hon är lång för att snart fylla 6år...

Morgontur.....

Kategori: Torgeir

Lite extra kära!

Kategori: Foton

Dagen har varit fin. Massor med kärlek, mys och vila.

Torgeir har pysslat, städat, monterat möbler, tvättat, bakat bröd, hängt upp hyllor och lagat sushi.

Känns som om jag lever i en sagovärld eller drömmer; vågar inte nypa mig i armen utifall jag skulle vakna.

I dag

Kategori: Allmänt

Gyltsa udden
 
 
 
 
 
En liten busbild måste ju med....
 
 
 
 
Och magen såklart den er ju med ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svenska försvaret

Kategori: Allmänt

Försvaret kan jämföras med en hemförsäkring. Man betalar för det OM något händer.

Senaste cirkusen gällande Rysslands övning med tungt bombflyg utanför Gotska sandön gör mig konfunderad. Svenska politiker hävdar att Ryssland inte kränkte svenskt luftrum, men att de kanske gjorde en markering för att visa att de är att räkna med... Känns ju tryggt- INTE!

Svenska flygvapnet har 60tim flygtid/v och det gäller under dagtid. Under påskhelgen, då incidenten hände, fanns det ingen att skicka upp för att visa att Sverige var på alerten.

Norge har varit utsatt för samma "övning" några gånger. Norge har svarat med att skicka upp jaktplan. Vad gör Sverige? Politikerna sätter sig vid ett bord och tror att ingen vill angripa vårt fina och "neutrala" land.

Nu räcket det med avveckling! Nu räcker det med nedrustning. Nu räcker det med dimridåer. Sverige är inte neutralt. Sverige behöver sin hemförsäkring!

All info är öppna handlingar. Finns inget hemligt som jag röjer med detta inlägg. Källa: Svenska Dagbladet

Jag känner att jag gör nytta. Mina arbetsuppgifter är viktiga. De besparingar jag gör, innebär mer kulor och krut till förbanden runt om Sverige. Det som gör mig förbannad är betongrövarna i organisationen som ser till sitt eget bästa och inte ge mesta möjliga tillbaka till skattebetalarna.

De första kläderna...

Kategori: Allmänt

... till mini är inhandlade.

Jag började tänka: tänk om... Han kommer tidigare och jag inte hinner klart allt det jag har framför mig. Då är det bäst att ha några backup plagg.

Vi har kollat igenom källaren och vindan och insett att det inte finns så mycket "användbart". Jag förstår inte var de neutrala bebiskläderna tagit vägen! Mycket fint finns i rosa och lila, men det andra är som bortblåst. Hittar inget. Trist men sant.

Kan inte låta bli...

Kategori: Kristoffer

Det är lätt att shoppa! "Tant" och pappa har köpt nya solglasögon till Kristoffer idag :)

Vinna eller förlora?

Kategori: Helena

Det talas mycket om barnuppfostran och skrivs ännu mer. Vad är hårda ord? Vad är kränkande? När ska man som förälder höja rösten åt sina barn?

Jag anser att behandlar man barn med respekt och vänlighet, får man det tillbaka. Är man lugn och harmonisk, får man harmoniska barn. Upprepar man ord och handlingar, så kommer de åter i barnens "varande".

Jag kanske är lyckligt lottad med barn (och bonusbarn) som lyssnar, förstår och gör som de ska, utan att jag som förälder behöver vara hård på något sätt.

Barn är barn. Barn måste få leka, busa och stoja- efter deras egen förmåga. Däremot säger jag INTE att de ska riva huset de är i, eller söndra saker, skrika och gapa. Man måste vara lyhörd som förälder och se barnet, med dess behov.

Har man fått äran att ta hand om och uppfostra en känslig själ- ta vara på det!
Ge näring till den lilla person som du ska fostra- så kommer barnet att blomma resten av livet!

Att kränka är att söndra. Svarar man med hårda ord, får man hårda ord tillbaka. Är man tyst, får man inget vettigt tillbaka.

Prata, upprepa, diskutera, kramas, skratta och svara med ett leende! Det tror jag funkar. Vad tror du?

Veckans alster

Kategori: Helena

Sitta och sy små korta stunder, fast många, resulterar i två elefanter.

Får jag presentera Alfred och Signe!

Två steg framåt...

Kategori: Helena

... ett steg tillbaka.

Jag drömmer om att få träna igen. Så som jag brukade göra. Har köpt Rönnbergs bok om träning för nyblivna mammor. Den ser bra ut att börja med!

Idag är min kropp så pass svag att dammsuga lägenheten tar musten ur mig. Det svartnar för ögonen, armarna domnar och det ringer i öronen. Hjärtat rusar och jag blir illamående. Trots det har jag lågt blodtryck!

När jag ligger går det bra. På sida. Inte ska ni tro att jag kan ligga på rygg, för då blir det Vena Cava syndrom. Sitta är inte heller bra, för då trycker det. Blodet cirkulerar inte fritt. Bebisen ligger högt i magen. Trycker på allt den kommer åt. Magen är inte stor, inte alls. Det mesta bär jag inåt.

Det träningsprogram jag har fått, funkar bra. Det håller cirkulationen igång. Men, jag längtar efter min starka rygg och mage, mina benmuskler. Sånt som fyller ut kläderna på ett vackert och kvinnligt sätt.

Gårdagens happening

Kategori: Helena

Vi blev rekommenderade att åka till förlossningen, eftersom skatten i magen har under en tid varit "slö". Inte lika aktiv som tidigare. Besöket på MVC fick ett abrupt slut.

CTGkurvan var fin, så även ultraljudet. Det är en stor bebis som ligger där inne nu. De mätte även lårbenen, för att kolla lite närmre på eventuell förlossning. Enligt den bedömningen är jag i v 38, enligt bebisens bukmått i v 36 och huvudmåttet i v 36.

Spännande!

Min kropp har svarat väl på att vara hemma och vila. Jag är faktiskt piggare och mår betydligt bättre. Nu känner jag att orken, aptiten och piggheten åter infinner sig. Jag är ju van att vara outtröttlig, stark och rask.

Promenad

Kategori: Helena

Dags att kolla läget i ankdammen. Nej, den hade inte tinat fram och inga sjöfåglar hade kommit hit ännu.

Laddar batterierna...

Kategori: Helena

... I Prästholm.

Lea gillade att klappa Mysan.
Det bjöds på god mat och trevligt sällskap!

Läser!

Kategori: Helena

I senaste numret av "vi föräldrar" (5/2013) står det bland annat om att bygga upp barns självkänsla. Kan varmt rekommendera den artikeln.

Det jag nu läser om är: ska man lämna barn på förskolan (dagis) för att få "egentid". Spännande debatt! Svenska statens lagar och regler säger att man bara får lämna barn på dagis då man ska jobba, studera eller om vårdnadshavaren är sjuk.

Jag vet om vissa personer (bland annat inom FMorganisationen) som tycker det är ok att lämna sina barn, för att få egentid till att kolla på TV, sitta och surfa på datorn, köra snöskoter och messa med kompisar.

Mitt samvete säger: har man skaffat barn, ska man ta hand om dem.

Barn är det bästa som finns, det mest värdefulla vi har. Kalla mig egennyttig som vill vara med mina barn jämt! (Även bonusbarnen i Norge) Alla barn är fantastiska individer. Jag vill lära dem allt jag kan, och jag kan faktiskt väldigt mycket, om jag får säga det själv!

Barn är en produkt av föräldrarna. Barn är ALDRIG besvärliga eller jobbiga på något sätt.
Är du ledig en dag från jobbet; njut av dina barn, LYSSNA på dem, ge dem uppmärksamhet, lek, busa och stoja omkring. Stäng av datorer, TVapparater och se vad ni ska göra då. Många goda samtal får man med barn utan medias inblandning.

Dagens sanning

Kategori: Helena

Bild tagen från FB sidan "självkänsla"

Tröttis

Kategori: Lea

Efter en lång dag blir man så trött att man slocknar 19:10...
Mest djur i sängen vinner!

Sjukskriven

Kategori: Helena

För första gången i mitt liv. Sjukskriven från jobbet. 100% . Min kropp mår inte bra.

Nu förstår jag bättre...

Kategori: Helena

... Varför jag är så trött.
Jag har känt mig vek, klen, svag och allmänt ynklig ett bra tag.
Jag är inte den som gnäller i onödan!

I fredags var jag till läkaren och fick provsvaren från den mer grundliga undersökningen som gjorts.
Lågt hB, inget järn i depåerna, låg ämnesomsättning (trots att jag går ner i vikt) låga värden av vita blodkroppar, B12 och folater. Feber kommer och går.

Lösningen anser sjukvården är sjukskrivning så jag VILAR och inte drar på mig något ytterligare förkylning/magsjuka osv.

På tisdag ska jag till barnmorskan igen, då ska vi diskutera hur mycket jag ska vara hemma (inte hur mycket jag ska jobba...)
Efter det blir det mest troligt att sätta B12 och järn intravenöst för att kroppen ska återhämta sig.

Bild tagen från Google.

Café Fägnan

Kategori: Upplevelse

Idag tog vi oss en tur till Gammelstad, promenerade i kyrkbyn och fikade. Otroligt vackert väder, strålande sol och vi kunde sitta ute och fika.
Idylliskt på hägnan!

Babykorg

Kategori: Allmänt

Mona har fixat till Torgeirs gamla babykorg. Den blev som ny. Dessutom har hon quiltat ett fint täcke i blå-gula färger. Jättefint allt ihop!

Att jobba

Kategori: Helena

Idag vill jag helst ligga hemma och vila. Känns som om jag drar på mig allt skit just nu. Känns som om det inte finns mycket krafter kvar i kroppen. Vi var och tittade till bebisen igår. Allt ser finfint ut... Men jösses så stor han är nu!

Men här sitter jag och gör nytta. Vänder lite papper, säger NEJ och driver saker vidare. Ser ljuset i tunneln. Snart snart ledighet... Bara 6 v kvar!




Första pausen...

Kategori: Helena

... på jobbet.

Fördelen med att vara försvarsmaktsanställd är att vi får träna på arbetstid.
Det program jag kör nu, kan utföras på kontoret i "vanliga" kläder. Jag passar på nu då jag är ensam i bunkern. De andra har ännu inte kommit till jobbet.

GODMORGON!

04:00

Kategori: Helena

Godmorgon!

Arla uppstigning. Längtar faktiskt tillbaka till jobbet nu, efter 2v "ledigt".

Ska använda mitt nya smink, för att lyxa till det lite för mig själv, så här på slutet av graviditeten.

Det är skillnad på kemikalierna :D
Äntligen lite Clarins igen. Länge sedan jag unnade mig det!

Ekipering

Kategori: Helena

Utökning av mannens garderob. För mig själv är det ingen idé att införskaffa något innan man är i god form igen. Lika bra att stadsanpassa mannen istället. Här duger inte säckiga gympabrallor och fleecetröja :D

Söndagsbrunch

Kategori: Helena

En söndag; promenad i solen, brunch på ett fik, pussar och kramar.

En dag för sig själv...

Kategori: Helena

... Vad gör jag då?

Kurerar mig och hoppas att viruset ska bekämpas
HemmaSPA
Tränar kroppen
Läser bok
Reflekterar!

Fredagsmys

Kategori: Helena

Mys med Lea i fåtöljen. Det börjar bli trångt nu, med de två :)

Tiden går......

Kategori: Foton

Og her er noe av det guttan har gjort...

Spela

Kategori: Sebastian

Ibland så spelas det.
Sebastian lär Lea spela Playstation.

Lill-bus

Kategori: Kristoffer

Påskpynt i stan

Kategori: Helena

Det är fint när staden "städas" inför sommaren. Påskpyntet har plockats fram, gatorna har sopats.

Ett strålande väder i två veckor! Lite färg på näsan trots allt innesittande.

Leos Lekland

Kategori: Upplevelse

Alltid en hit!

Barnen stormade runt på leklandet medan vi äldre parkerade i en soffa. Det är inte lätt att hitta en balansgång mellan pigga barn och trötta föräldrar :)

Present

Kategori: Allmänt

Linda har stickat en filt till bebisen.
Tusen tack!