Överst.blogg.se

Bilder från livet

Utomhusbad!

Kategori: Helena

Vi har haft sällskap av goa vänner idag.
Sol och bad på stranden. Lea, Torgeir, Sara och Martin plaskade.

Själv får man hålla sig på land. Det är inte lämpligt att bada nu :)

Mosters småhjärtan!

Kategori: Helena

Saga och Charlie!

Det har varit helt sjukt varmt idag. Det är varmare i Boden än i Luleå. Brudarna busade i kapp medan Charlie sov. Lunch från Dagobert och en glass på det gjorde humöret på topp!

Tack sweet sis för en fin dag (och givetvis tack Emil också)!

Charlie-dagen!

Kategori: Helena

Nu äntligen får vi träffa Charlie i hemmamiljö. Idag blir det besök hos lillasyster. Som medchaufför har jag lillebror Emil och kartläsare är Lea-loppan.

Så här såg det ut tidigare i veckan, då Emil och Charlie hade ett grabbsnack. Måste ha varit långt, eftersom Charlie somnade tryggt i morbrors famn.

Kom igen nu!

Kategori: Helena

Ok, jag har fattat!

Du är chef över mamma och pappa. Du bestämmer själv när du ska komma ut.

Min syn på det hela är att det räcker nu... Tydligen mår du väldigt gott där inne. Men kommer du ut, får du pussar, kramar och massor med mys. Du kan sträcka ut kroppen och veva på med armarna. Är inte det en rätt bra deal?!

Lunch i lekparken

Kategori: Helena

Nedkomsten lyser med sin frånvaro.

Jag och Lea njuter av sommaren.
Ugnspannkaka och vatten till lunch, bespisning i det gröna. På en filt i lekparken invid huset.

Idag känns livet lyxigt!

Häggen blommar...

Kategori: Helena

... det är sommar!

Mannen i familjen sitter ute och solar medan Lea leker. Jag njuter av skuggan, läser träningsartiklar samt fantiserar om rejäla gympass.

Sista ordinarie kontroll av bebisen är gjord. Jag har fortfarande låga värden, lågt blodtryck och infektionskänslig. Tröttheten är förlamande. Sover mycket. Bebisen mår finfint, stark och livlig. Han suger ut all näring som finns, och jag har ökat i vikt. Nu tycks det "bara" vara vätska... Man ökar inte kilovis per vecka.

Hinnsvepning gjordes idag. Ny kontroll på fredag om det inte är vattenavgång tidigare, eller att värkarbetet startat.

Nu håller vi tummar och tår!

Längtar...

Kategori: Helena

... till min kropp är min "egen" igen.
Jag vill slippa alla extravitaminer som läkaren ordinerat (som gör min matspjälkningsapparat helt fucked up) Jag vill kunna träna igen, jag vill kunna äta det jag vill. (Dvs nyttigt, och inte bara uppstoppande mat) Jag vill kunna böja mig utan att vara en flodhäst, kunna knyta skorna utan att stånka och stöna. Och vad är det här med att släppa väder? Var kommer all gas ifrån? Skulle jag koppla in mig på fjärrvärmenätet och bidra till den lokala uppvärmningen i kommunen, vore jag rik vid det här laget.

Var tog glamouren vägen?
Stack den åt motsatt håll där Crocstofflorna entrade lägenheten?

You tell me!

Dagens bild är hämtad från PT Rönnberg.

Gnagande och molande...

Kategori: Helena

... värk hela natten. Vi får se vad denna dag har att bjuda på!

Alla kvinnor som burit barn, vi är så jäkla bra! Tänk kvinnorna från förr, som konstant gick gravida. Vilka supermänniskor. Som min farmors mormor. 14barn varav 11 nådde vuxen ålder. Dessutom STORT jordbruk att driva.

4 dagar kvar...

Kategori: Helena

... och inte vill han komma ut.

Dagens happening: sommarklänning och tofflor som jag tidigare lovat att jag ALDRIG skulle ta på mig.

Jag är inte en Crocstjej men se hur det blev (åtminstone nu när fötterna är svullna) nu fattas väl bara ett par joggingbyxor och en tofs mitt på huvudet :/

Morsdagskvällen avrundades med lek i parken. Skön sommarkväll!

5 dagar kvar!

Kategori: Helena

Kom nu bebis! Mamma och pappa väntar på dig. Storasyster pysslar och fixar redan grejer åt dig och när du kommer får du även träffa storebror Kristoffer!

Det är dags att sluta fega nu. Sätt i gång processen lilla du.



Kontroll och soldyrkan

Kategori: Helena

Ny kontroll av bebisen idag. Han mår finfint! Växer, frodas och tar det han behöver. Förrförra veckan var värdena på väg upp (positivt) men denna vecka var de påverkade av den virusinfektion jag gjorde bort förra veckan. Fortfarande lågt blodtryck och oförändrad vikt. Jag har börjat samla vätska, men det är ju helt normalt så här 7 dagar innan beräknad förlossning.

Jag tål ingenting! Lea kommer nu att hållas hemma till mitten av augusti. Då slipper jag förhoppningsvis att smittas med något från Förskolan iallafall.

Vi har varit ute och njutit av solen. Vi har underbart väder. Stackars T som måste vara på jobbet en dag som denna. En glass innan mödravårdskontrollen är inte dåligt :)

Föräldramöte på skolan

Kategori: Helena

Det var inte så "illa" som jag tidigare trott.

Lea har hamnat i en åldersblandad klass, dvs hennes förskolegrupp (7barn) integreras med barn i åk 1-3. Det är bra därför att: Lea kan ju läsa och skriva behjälpligt redan, så hon läser och skriver (kanske) med de äldre barnen. Matematik har vi just introducerat och börjat öva på, så där kanske hon studerar med jämnåriga.
Lea som funderar mycket och gillar att bygga och pyssla, kommer (kanske) att välja att vara med de äldre när de yngre inte orkar sitta still, vid naturvetenskapliga projekt osv.

Hon har (tydligen) hamnat i en grupp med barn som har språkstörningar, vilket innebär att hon förutom vanlig läroplan och timplan, får lära sig teckenspråk. Det är en vuxen per 3 barn som stödjer under skolarbetet. Under fria leken får de samsas om de vuxna (6st välutbildade pedagoger på 24 barn) Alla barn är normalbegåvade.

Från början när vi hörde det, slog jag bakut, direkt, eftersom Lea inte behöver något stöd. Dålig information från skolan, om vad det innebar att hon skulle hamna i den gruppen. Hon kan och vill så mycket redan och har inga som helst handikapp. Efter mötet igår, visade det sig att Leas årskull med barn med språkstörningar, var problemområdena att ett barn har utländshärkomst och inte kan svenska och en hade grammatikproblem. That,s it! De äldre barnen åk 1-3 är också normalbegåvade, dock är det 3 av 24 barn som behöver lite extra lugn och ro IBLAND, och har dator som hjälp till vissa moment.

Summerat: jag och T är mycket nöjd med Leas placering. Det är en riktig vinstlott! Hon kommer få så mycket vuxenstöd i skolan, vilket barn idag saknar. På rasterna finns det alltid en vuxen med ute som ser efter barnen, stor och fin gård med mycket natur att leka i. Skidor, skridskor och bad/simning finns med på aktivitetsplanen. Gymnastik/idrott en gång i veckan utöver det. Barnen får frukost, lunch och mellanmål på skolan.

Och det bästa av allt... Hon hamnade i samma grupp som sin bästis! De två har redan varit på studiebesök och träffat sin lärare. Läraren verkade mycket bra och vettig. Inte "pjoskande" och mesig. Sånt gillar jag! Ordning och reda...

Insomnia

Kategori: Helena

Det märks att kroppen är på slutspurten av denna graviditet. Det gör ont ta mig tusan överallt! Dessutom Insomnia mellan 01:30 och 02:45. Helt hopplöst!

Det finns absolut ingen anledning för mig att vara vaken, ändå sover inte hjärnan. Kroppen är trött. Hjärnan går på högvarv.

Nå väl, det är väl så som det ska vara. Insomna är tydligen vanligt hos gravida...

Bio och lek

Kategori: Upplevelse

En bra dag för familjen. Jag orkade med alla aktiviteter!

Bio och sedan lek i parken. Det är skönt att kunna njuta av solen och värmen. Inte bara vara svimfärdig...

Mosters små hjärtan!

Kategori: Helena

Är de inte söta? Syrran och Mickes underverk!

Ibland blir han trött...

Kategori: Helena

Det var en lång och mycket trevlig dag igår. Besök från Nord-Norge, Torgeirs morbror Lars Johan!

Vätskesvullna fötter i denna sommarvärme, får massage sist av allt. Mannen i familjen somnar i fotändan på sängen. Skulle nog jag också göra, med tanke på allt han gör under dagen...



Införskaffat

Kategori: Helena

Dinglisar. Det behöver väl alla bebisar?

Vi väntar och väntar och väntar... Kom nu bebis!

De förberedande värkarna har lyst med sin frånvaro ett tag. Kanske trivs kroppen med att ha bebisen i magen, nu då värdena är bättre? Bebisen trivs iallafall mycket bra. Med starka ben och armar, lever han om i magen. Liksom möblerar om bland organen. Det är underbart att känna hur pigg och livlig han är (mot för vad han var där ett tag)

Vila och mat har verkligen gjort sitt.

Nya kusinen

Kategori: Besök

Klart att vi kikar till nytillskottet. En bestämd grabb med mycket humör! Så fin!

Vi har aldrig upplevt Lea så tyst och mållös någonsin :-)

Efter besöket blev det glass. 23grader varmt och strålande sol.

Moster, igen <3

Kategori: Upplevelse

Syrran har "läckt" nyheten på FB nu, så då anser jag er vara fritt att blogga om det.

JAG HAR BLIVIT MOSTER IGEN!
Jag är så stolt och lycklig, det där gjorde de bra. Hon kommer säkerligen snart blogga om det hon också: volanen.blogg.se

Kika in där för att få se mer!



Grillkväll på Förskolan

Kategori: Lea

Idag grillade vi middagsmaten på förskolan. Föräldrar och barn umgicks över mat, fika, tipspromenad och skönsång ute i det fria.

Vi fick veta idag att det härjar magsjuka på förskolan (igen) så allt sanerades ordentligt när vi kom hem.

Leas avdelning hade utställning på deras teknik-tema. Vad hittar man i en stad? Bilar, hus, helikoptrar, båtar, brandstation, fotbollsplan. Studera bilden nedan, så ser ni barnens stad!


Måla på glas och porslin

Kategori: Lea

Igår hade Lea en annan kompis på besök. De passade på att måla på glasburkar och en porslinskopp.

Torgeir hängde sedan med brudarna ut i lekparken, medan jag vilade.

04:40

Kategori: Helena

Här ligger du och sover... Medan jag är vaken. <3

Natten har bjudit på molande värk igen. Jag är trött redan innan jag stigit upp. Känns precis som en helvetisk mensvärk, på ett ungefär.

Kul att busa!

Kategori: Lea

Idag hade Lea besök av sin kompis Lova. Pizzabakning och utelek stod på dagsprogrammet. Martin skulle egentligen också varit med, men han var lite krasslig idag, så han får ansluta en annan dag istället.

Kalas på Leo's

Kategori: Lea

Vi firade Lea tidigare än planerat. Dagiskompisarna och kusinerna från Boden var inbjudna av Lea. (även Sebastian och Kristoffer, men de kunde inte komma) prinsessrummet var hyrt, marängsviss bespisades, samt efterföljande godispåse delades ut till alla barn.

Mycket lyckad eftermiddag. Barnen hade jättekul. Vi syskon med partners hade en träff i fiket och surrade som aldrig förr.

Kom nu lille vän...

Kategori: Helena

... Mamma är trött!

Att GÅ med Lea utomhus idag var en bedrift. Foglossningar gör sig påminda, eftersom skatten i magen ligger så långt ner, att bäckenet pressas ut till max.

Att gå känns som om man rör sig på en studsmatta. Benen är helt instabila.

I övrigt känns det relativt ok. Blodvärdena kan ju bara bli bättre, så jag jobbar på det. Är fortfarande sjukskriven av läkare. Äter, sover, äter, sover... Men inte går jag upp i vikt!

03:20...

Kategori: Upplevelse

... Det händer grejer i magen.

Trycker, spänner, gör ont! Vet inte hur jag ska ligga för att minska på värken.

Torgeir sover tungt här bredvid, ingen idé att väcka honom. Han ska ändå snart stiga upp och åka på jobbet.

Vi får se vad måndagen har att erbjuda :)

Söndag..

Kategori: Torgeir

En fantastisk dag, sol och vårligt väder.
Då får man passa på att cykla lite, tog broarna runt denna gång. 25 km vart det.

Förevigad!

Kategori: Upplevelse

Torgeir har jobbat hårt med att föreviga magen. Tidigare i veckan fotograferades det, och lördagsnöjet idag var att gipsa magens form.

Finns även på instagram: milnena

Det känns...

Kategori: Allmänt

... som om det räcker nu.

Jag ser inte längre mina fötter. Magen verkar tung och jag har svårt att hålla magstödet, för en bra hållning. Det känns verkligen att magmusklerna delat på sig.

Senaste besöket på MVC visade att blodtrycket fortfarande är lågt, magen har sjunkit ned, barnet är helt fixerat. Blodvärden har stigit (jag är också aningen piggare) vikten oförändrad. Kroppen har svarat mycket väl på vila, stillhet och mindre kontakt med stora folksamlingar (risk för att smittas av virus och bakterier).

Jag längtar efter att få bli klar med denna graviditet. Efter söndag 12/5, då Lea har sitt barnkalas, får kroppen gärna sätta igång. Undrar om jag kan bestämma det...

Nybakat

Kategori: Allmänt

I morse serverades det nybakat bröd till frukost. Mannen i huset skämmer bort mig!

Sydd overall...

Kategori: Helena

... i fleece. Resten köpt.

Han städar...

Kategori: Helena

... Jag vilar!
Bra fördelning i hemmet. Kanske gör jag någon knop vid symaskinen sen.

Vad tror ni om att jag gör något med håret snart? Mörkare och aningen kortare vore inte dumt, eller?

Utelek

Kategori: Lea

Kalasande hos Leas kompis Joar och utelek, vilken perfekt dag!

Lea ville visa Torgeir sina nya färdigheter i klätterställningen.

Vi skulle ha...

Kategori: Lea

... varit och badat idag, men Leas kompis har fått vattkoppor och Torgeir är matförgiftad.

Det går liksom emot oss- våra aktiviteter. Själv är jag trött, trött och ännu mera trött. Jag skulle kunna sova klockan runt!

Födelsedag

Kategori: Helena

Dagen blev precis som jag ville. Hemma med Torgeir och Lea. God mat och fika. Han överraskade mig med en bukett blommor och en syskrinsväska. Symaskinen har jag fått för länge sedan. <3

Han är bra på att överraska!

Ett exempel på att han lyssnar på vad jag säger, är när han hänger upp hyllor och placerar mina hårsprayer, precis som jag förklarat (mest i förbifarten) Det blir inte halvdant heller, för han letar upp ALLA flaskor inte bara ställer dem på måfå. Ni kvinnor ute i mediabruset... När hände det er sist?

Ibland är det så här enkelt:

Kategori: Helena

Jag tog mig en funderare för ett år sedan och har efterlevt principen sen dess.

Bild tagen från Facebook

Min!

Kategori: Helena

För lite över ett år sedan mådde jag inte bra, även om det kanske verkade så.

Jag gjorde upp med mina "demoner", slutade fundera på människor som inte var värd min tid, och sedan träffade jag min kärlek och styrde stäven åt annat håll. Idag, 35år gammal, är jag nöjd över mina val. Jag är så lycklig!

Känns ibland som om jag och Torgeir varit tillsammans i en evighet. Vi är ett effektivt team med förvånansvärt lite konflikter! Han ser mig, han bejakar mig, han gör allt så lätt, roligt och kärleksfullt men med full integritet. Inte ska ni tro att jag lever med en toffel!

Han är snäll, för att han vill vara snäll. Det känns fulländat att leva och njuta med honom. Uppleva saker på nytt- i ett nytt ljus. Han tar ansvar för sig själv, han har gjort otroliga uppoffringar för vår kärlek. Jag är så glad att han finns i mitt liv!

Kärt återseende!

Kategori: Helena

Ann-Louise och Peter. Äntligen! I Luleå, hemma hos oss, sällskapande och dinerande.

En fantastisk dag....

Kategori: Torgeir

Först på skjutbanan med svärfar og kasta bly och kände doften av krutröken.
Sen en liten vända på cykel här på kvällen.

Vad är skillnaden?

Kategori: Helena

Sova hemma, eller sova hos pappa och Mona? Jag håller mig bara inte vaken! Hur ska detta sluta?

Torgeir och pappa var på skjutbanan, Mona och Lea fixade gomat och lekte med dockorna. Jag satt i gungstolen och sov bort halva dagen!

Halstrad strömming med potatis och klådda. Våfflor, grädde och hallonsylt. Mums!

Lea har ritat en teckning till Morfar och Mona, föreställande alla deras barnbarn som badar i havet, invid stugan. (Inkl de icke-biologiska) vi är en stor familj!