Överst.blogg.se

Bilder från livet

Strike a pose :)

Kategori: Torgeir

Medan mamman...

Kategori: Helena

... städar i lägenheten, tar karlarna i huset en liten vila. Lea njuter på stranden med mormor.

Det kanske blir så här...

Kategori: Thor

... men har inte riktigt än
Bild tagen från Facebook.

Tisdagen i stort...

Kategori: Helena

... Besök på F21, träffade chefen, la upp några planer. Fick information. 88miljoner till mitt projekt! MITT projekt. Äntligen. Det är nu officiellt, eftersom projektet presenterats i lokala tidningen. Inget avancerat teknikmässigt, men mycket att fixa ändå. Projekt som projekt.

Thor fick en fin present av mina arbetskamrater och chefen. Grymt uppskattat!

Efter middagen drog vi iväg och sparkade lite fotboll, hela familjen!

Det som är tabu!

Kategori: Helena

Vad är egentligen en god mor? Blir man "sämre" för att amningen inte fungerar? Hur mycket ska man "offra" sig för att pumpa ut mjölk?

Det är inte lätt. Inte på något sätt!
Det gör ont. Man svettas. Det trycker, spänner och pirrar. Man är konstant fläckig, eftersom mjölken sipprar ut och lämnar rosor på kläderna. Man måste sitta still. Illamående under pumpningen, gör det INTE till en trevlig stund. Det tar dubbelt så lång tid med allt. Matning och pumpning är svårt att kombinera. Pumpa måste göras regelbundet, annars blir det mjölkstockning med resultatet knölar och feber (ja, jag har hunnit testa det). Man blir bunden till rutiner och stressad när man inte får ut maten i tid.

Som det är nu har vi ett I-landsproblem. Jag har nog mycket mat till vår skatt att helammas, men det är jobbigt att pumpa. Jag mår fysiskt illa varje gång- för att det innebär stress. Stress för att jag alltid har något att göra "sen".

Klart man vill ge det bästa man har så länge det går. Men till vilket pris?

Mina kroppsliga instinkter kan inte skilja på gråt från våra barn. Mjölken rinner till så fort någon av dem piper/gråter/tjuras/trilskas. Det fungerar även med barngråt från TVn... Sitter jag redan och pumpar, och det blir för livat, låser sig hela systemet och det blir svårt att få ut mjölken.

Så... Nu är det sagt. Fler mammor som delar med sig av tabubelagda ämnen, kanske lättar på trycket- förmildrar bilden av den goda modern och vi kanske kan fokusera på att uppmuntra varandra och ge styrka, kraft och mod.

Tack Anna A, för att du fick mig att släppa sargen och komma in i matchen!!! Du är bäst, bäst, bäst!

Vad tusan är viktigare än att ge sitt barn en bra start? Inte är det ett dagsprogram fullt för att hälsa på folk, för att de kanske blir ledsna om man inte kommer osv. Min familjs rutiner och tider är viktigast. Passa andras tider, för att stressa undan mina åtaganden är strunt.

Sykkel turen igår...

Kategori: Torgeir

Gikk til Kyrkbyn, vilken skön tripp :)

Happy monday!

Kategori: Helena

Besök av Linda. Lea kom hem tidigare än planerat. Vilken lycka för storasyster att få promenera med barnvagnen och testa att mata lite. Torgeir har fortfarande någon timme pappaledigt att ta ut.

Jag är trött, men det hör till. Denna spädbarnsperiod har jag fantastiskt stöd av min man. Det är så jämställt det bara kan bli. <3

Dagens rapport...

Kategori: Helena

Det tog 7dagar att tappa värsta "putmagen", och 14 dagar att tappa 14kg. (Gick upp 7kg totalt under graviditeten)

Känner att det fortfarande finns vätska kvar, så jag räknar kallt med att något kilo till ska bort.

Det är dags att smyga igång träningen, om fogarna tillåter. Magen och ryggen behöver stärkas upp, så även benen.

Hejdå stora kläderna! Nu kan man börja fantisera om fina kläder igen :D

Premiär!

Kategori: Upplevelse

Idag hade vi premiär med Thor i barnvagnen. Vi promenerade runt skurholmsfjärden. Känns helt underbart att kunna gå ordentligt igen! Tempot var långsamt, men vad gör det? Pusspauser i solen är inte helt fel ;)

Grattis!

Kategori: Allmänt

I veckan har världens bästa lillasyster fyllt år. Om man googlar Elina Volanen kommer bilden nedan upp.

Jag och lillebror Emil tog en roadtrip med Dodgen till Boden. Där mötte vi upp morfar och Mona, som lyckliga fick varsin bebis att hålla i och gosa med.

Elina bjöd på gott fika! Gräddtårta med jordgubbar!

Mer besök...

Kategori: Allmänt

Tidigare i veckan har vi haft besök av Torgeirs släkting "tant" Martina, som kom med finfina kläder.

Min syster m familj och min moster har också inspekterat Thor.

När mannen är i Norge, blir det aningen enformig mat; fil och müsli, eller fil med fil. Syrran passade på att inflika en varmkorv och bulla så här på lördagen.

Norge

Kategori: Norge

Det er fantastisk å få treffe min Sebastian igjen og goe og klemme på han igjen, det var lenge siden sist.
Men savner mine skatter hjemme så utolig mye!!

Hadde man bare kunne ta de to største guttan med hjem!!!!!

Baddags :)

Kategori: Allmänt

Badbaljan testas och godkändes av Thor, storebror var med och inspekterade.

Hejdå gravidgarderoben!

Kategori: 0

 
Exakt en vecka tog det...
 
att bli av med värsta putmagen och det mesta av svullnaden.
 
Nu packar jag ihop gravidgarderoben, och återgår till mina vanliga kläder. Jag får jobba lite med överhänget på byxlinningen, men annars är jag nöjd. Önskar även att kraften i benen skulle återkomma, men det kräver träning.
 
Längtar tillbaka till den forna formen, och min gamla hårfärg! Dags att piffa till sig, inte bara vara ett utlån av kropp för sondmatning av bebis (syftar på graviditeten) 
 
jag är inte bara tvåbarnsmamma...
 
 

På tur igen

Kategori: 0

Idag var det inskrivning på BVC för Thor. Han hade ökat i vikt och ligger nu på stadiga 4500g. Sköterskan gav sitt godkännande; frisk, pigg och stark kille. Det var även summeringen från läkaren på sjukhuset. Thor vänder sig redan nu på sida och lyfter själv huvudet och kollar runt. Han är nyfiken, när han väl är vaken.

Kristoffer hängde med till BVC och han charmade sköterskan totalt!

Efter BVC åkte vi till Pappa och Mona. God mat, trevligt sällskap och mycket mys för barnen. Kristoffer och "farbror Michael" blev genast bästisar. Det var under stora protester som Kristoffer satte sig i bilen. Han ville vara kvar och leka. "ALDRIG" skulle han åka hem.

Mona gosade med Thor. Morfar fick inte hålla :)

Något vi lärt oss idag är att Thor inte klarar av Sempers modersmjölksersättning. Han tycks bara behålla bröstmjölken. En stor spya på kökssoffan var beviset (han har kräkts upp ersättningen igår också)

Brorsorna är på tur...

Kategori: Upplevelse

... till "Tant" Elina, Saga och Charlie. (Tante= moster)

Vi var ändå på språng västerut, så då passade vi på att hälsa på i grannstaden. Storebror håller koll på lillebror...

Det är så mysigt!

Kategori: Upplevelse

Bebislukten är något speciellt. Man får inte nog!

Leas 6års kalas...

Kategori: Allmänt

... för släktingarna.
Ibland hinner man inte med allt, så som kalasande på rätt dag.

Många fina presenter blev det. Lea blev så glad!! Kristoffer fick en polisbil av Leas morfar, och den går varm på golven må ni tro!

Thor Marius Michael

Kategori: Allmänt

Vi vet ännu inte om det är Thor eller Marius han ska ha som tilltalsnamn.

Mansnamnet Tor eller Thor kommer från namnet på den fornnordiska guden Tor. Tor betyder åska - torden. I forntiden fick inga pojkar enbart den mäktige gudens namn.

Marius, Romerskt familjenamn som antingen kommer från guden Mars, den romerska guden för krig eller från det latinska ordet maris "man".

Axplock...

Kategori: Helena

... för det kommer mer!

Pappan och mini på sjukhuset. Första besöket av mormor. Syskonen goar med lillebror. Mini jobbar på. Han är stark-jättestark! Redan nu lyfter han sitt huvud och kikar runt.

Dagens bild

Kategori: Foton

Mer våken dag for dag.

Sover, äter och .....

Kategori: Foton

Men mest bara sover :)

Spring i benen....

Kategori: Kristoffer

Kör lite Bolt stil....

Jun. 12, 2013

Kategori: Foton

Lea är med i lokala tidningen...

Kategori: Lea

... genom firandet av sin bästis Martin. Så söt bild. Hon gillar att kramas :)

Annars idag är det fotbollsskola för de två kompisarna. Just för tillfället störtar regnet ned och de sitter på läktaren och kurar. Tjejer och killar tränar i olika grupper, men luncha ska de tydligen göra tillsammans.

MVCbesök kl 15. Nu håller alla läsare tummarna, för att jag får en tid gällande igångsättning. Jag orkar inte mer nu. 11dagar över tiden. Trött, irriterad, pinvärkar (som inte leder till något, bara ont) och svettningar.

Min man har det inte lätt nu kan jag direkt påstå. Tur att han har ett tålamod utan dess like, humor och en stor dos av empati.

Testat nya bilen...

Kategori: Helena

... och Leas favoritplats blev längst bak, på tredje raden. Alla barn och vi föräldrar får plats, med alla bilstolar och en vagn och utflyktspackning. Nu är det BARA att se till att klämma ut minstingen samt hämta Kristoffer i veckan. Nästan fulltalig familj då! Det är väldigt trist att Sebastian inte kan vara med denna sväng. Men så är det med barn i skolåldern...

I övrigt, inget nytt att rapportera. Sjukhuspersonalen är "hemska" som inte sätter igång processen. Känns som om de plågar mig!! Var dit igår igen, för att kolla bebisen mm.

Det gör ont att gå, sitta och ligga. Jag är svälld. Det trycker på. Jag är trött. Det är varmt. Jag svettas hela tiden. Magen gör uppror, halsbränna är ett faktum.

Lea 6år

Kategori: Helena

Idag fyller Lea 6år! Hon firar födelsedagen med sin pappa.

Jag och Torgeir får vänta till vår Lea-vecka med firande. Vi hoppas på att kunna ge en lillebror i födelsedagspresent. <3
(Fotograf: Sara Nordlund)

Senaste produktionsläget...

Kategori: Helena

Veckans alster är en quiltad babyfilt till Lilly. 100x100cm.

Föregående vecka blev det en sparkdräkt till Charlie. Den dräkten hann jag inte fotografera. Bild ärligt stulen från volanen.blogg.se. Syrran förevigade denna.

Firande av Leas bästis...

Kategori: Helena

... kan göras på Hertsö badhus. Det har nog plaskats endel idag.

Fina Martin blir 6år! Hipp hipp hurraaa!
Fotograf Sara Nordlund.

Hejdå Forden...

Kategori: Helena

... Välkommen Dodge journey!

Kan man inte föda barn en fredag som denna, kan man väl passa på att köpa bil?

Vi behövde en större bil, med 7 sitsar. Så enkelt var det. Det fanns ett fint exemplar hos bilhandlaren. Vi slog till. Nu ryms hela familjen i en bil då vi ska iväg. Den har allt, verkligen allt, till och med ett kylfack för drickor... Hur amerikanskt är inte det?

Tanken är ändå att vi ska nöta ut Sportsaaben med körningarna till Norge, för Dodgen dricker mycket.

Bild överst i kolleget är hämtad från Google. Det är inte jag som är fotograf.

Inget nytt

Kategori: Helena

Finns inget att rapportera. Nu i v42. Överburenhetskontroll den 10/6. Sen blir det väl igångsättning, om sjukvården/sjukhuset har tid för oss...

Min ordinarie barnmorska har semester (henne väl unnat) så henne ser jag inte förrän i Juli, med bebisen ute ur kroppen. Hon skulle förstå, hon är toppen!

Det känns hopplöst, tungt och besvärligt just nu. Hormonerna rusar, kroppen är totalt uppluckrad, jag är svälld av vatten i ben, fötter, händer och ansikte.

Senast den 11:e ska prinsen vara ute ur min kropp. Så enkelt är det. Punkt slut. Jag är chef, jag bestämmer!!!

Dagens känsla:

Kategori: Helena

Maktlös!

I tron om att en manuell biltvättning skulle starta något slags starkare värkarbete, blev jag grundlurad. Resultatet efter att ha tvättat sportbilen var: fördjävulsk smärta i fogarna, illamående, blåsor i händerna, avsaknad av aptit och hormonerna löpte amok! Men... Bilen blev ren! Alltid något.

Från att ha sett framemot en förlossning i tid (gärna något tidigare än BF) är jag nu istället på gränsen till sammanbrott.
Personer runt omkring ler och säger: det är BARA att vänta...

DET ÄR INTE SÅ LÄTT!

Jag vill krypa ur skinnet. Jag vill få ut det som gör mig trött och svag. Jag vill få bort min värk. Jag vill inte sitta hemma (eller ligga, som foglossningarna innebär).

Jag vill vara pigg, stark och livfull. Inte en grå smällfet sjöko som knappt tar sig fram. Sen finns det mycket annat att beskriva också. Ni kvinnor som burit barn förstår. Vi är makalösa på att stå ut med det ena och det andra.

Kunde inte ha skyltat det bättre själv!

Kategori: Helena

Det gäller givetvis också i tätbebyggt område. Det gäller även djurägare, som låter sina djur uträtta behov överallt, utan att plocka upp efter dem.

Vi testar en promenad...

Kategori: Helena

... Och ser om vi kan pressa på det lite. Komsi komsi bebis, inte ligga inne och trycka. Kanske värkarna tilltar med ännu mer fysisk aktivitet?

Idag köpte jag ett nytt linne (Röhnish) för att känna mig lite mer fin och lite mindre "sjö-ko-ig".

Längtar längtar längtar till rejäl träning igen!

Kontroll igen

Kategori: Helena

Min barnmorska är verkligen toppen. Det är rätt människa som hamnat på rätt plats. Barnmorskan ringde till sjukhuset- för en mer grundlig koll idag. På vårdcentralen gör de inte ultraljud.

Kontrollen på sjukhuset, visade helt normala "bebisvärden". Inte ska ni tro att de sätter igång något. Här i norra Sverige ska minsann mödrarna pinas in i det längsta. Låga värden eller ej... Det finns givetvis många andra faktorer att ta hänsyn till, vilket jag inte skriver om här.

Tydligen har jag en släng av värkar, inte så kraftiga. 4st per 10min. (Se bild nedan) Men bebisen, den vill inte komma ut. Han är en stor en, men ligger ändå och samlar kraft.

Denna väntan!

Kategori: Helena

Idag drog det igång igen. Sen avstannade det. Makalösa unge som ligger i magen och inte vill komma ut.

Magen jobbar på, det syns och märks. Jag har rätt hög smärttröskel, så jag vet inte riktigt när det gör ont eller helvetes ont. Förra förlossningen funkade utan smärtlindring och det var inte så märkvärdigt. Det gjorde ont. Det gick också rätt snabbt.

Jag vill att lillprinsen kommer nu. Varför vill inte han komma ut?

Bara 26grader...

Kategori: Helena

... Kl 9:15!

Torgeir passar på att storstäda medan det fortfarande är "svalt" inne. Jag ligger på sängen och vilar mig i form, medan Lea jobbar i sin bokstavsbok. Snart är det dags för en skärgårdstur med båten. Mormor och gammelmormor ska låna Lea för en utflykt till Kallaxön, där de ska bada och sola.

Igår införskaffades det solskyddskräm 30 och 50. Trettio till Lea och femtio till Kristoffer. Längtar så kopiöst till att mesta möjliga av familjekonstallationen är samlad igen! Bada, leka på stranden, busa i lekparken, mysa och gosa. Sebastian kommer inte med denna gång, eftersom han har skolplikt.